Ekstrakt z Konopi i Jego Zastosowanie

Opublikowane przez Borys Pieńko w dniu

Konopia to teraz jedna z tych roślin z których wytwarza się niemal wszystko. Branża konopna rozwija się bardzo szybko. Świadczy o tym ilość nowych produktów z konopi jakie pojawiają się na obecnym rynku.

Ekstrakt z Konopi i Jego Zastosowanie, GazetaKonopna

Ekstrakt z Konopi Używany Jest Jako składnik:

  • Suplementów diety.
  • Odżywek dla sportow­ców.
  • Kosmetyków.
  • Kremów.
  • Maści i szamponów.
  • Żywności wypieków i przekąsek.
  • Herbatek i szejków.
  • Batonów a nawet gum do żucia.

Zawiera wiele cennych substancji biologicznie czynnych o właści­wościach regenerujących, przeciwzapalnych, antyoksydacyjnych, antyseptycznych oraz foto protekcyjnych. Wpływa korzystnie na strukturę i wygląd skóry wzmacnia jej odporność. Uznany jest za jeden z najlepszych olejów nawilżających oraz tzw. „olejów suchych”ze względu na szybkość wchłania­nia oraz brak pozostawienia na powierzchni skóry tłustego filmu. Utrzymuje skórę dobrej kondycji i zapobiega jej przedwczesnemu starzeniu dzięki zawartości NNKT (Omega 3,6) które są prekursorami hormonów miejscowych, w tym prostaglandyn. Jest pomocny w pielęgnacji cery tłustej z tendencją do zmian trądzikowych, skóry suchej, zniszczonej a także dojrzałej.

Ponadto Ekstrakt z Konopi:

  • Zmniejsza ryzyko podrażnień i przebarwień.
  • Odżywia skórę w jej głębokich warstwach.
  • Wspomaga leczenie trądziku, egzemy i łojotoku.
  • Odżywia włosy i ułatwia ich rozczesywanie.
  • Łagodzi stany zapalne w takich chorobach jak: łuszczyca, AZS, egzema.
  • Stymuluje wzrost włosów i paznokci, odżywia je i wzmacnia.
  • Odbudowuje płaszcz lipidowy skóry.
  • Polecany również dla delikatnej skóry niemowląt.

0 komentarzy

Dodaj komentarz

Avatar placeholder

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.


Copyright © GazetaKonopna.com